Τα Βιβλία Έργα Τέχνης

α Βιβλία Έργα Τέχνης είναι μια συναρπαστική μορφή τέχνης που χρησιμοποιεί σαν «καμβά» την μορφή του βιβλίου. Είναι μια νέα τέχνη που γεννήθηκε και άνθισε τους τελευταίους αιώνες με την ανάπτυξη της τυπογραφίας και την εκρηκτική εξάπλωση των βιβλίων σε όλο τον πλανήτη. Στην πλειονότητά τους τα Βιβλία Έργα Τέχνης είναι κλασικά έργα, όπως τα αρχαία κείμενα και οι θρησκευτικές γραφές, ωστόσο, σήμερα υπάρχουν εκδόσεις με κάθε είδους περιεχόμενο.

Για τη δημιουργία τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέθοδοι και στοιχεία από πολλές άλλες μορφές τέχνης, όπως η γλυπτική, η ζωγραφική, η χαρακτική, η φωτογραφία, η καλλιγραφία, η ποίηση, η κοσμηματοποιία, ακόμη και ήχος ή βίντεο.
 
Τα Βιβλία Έργα Τέχνης ή, με το αρχαΐζον όνομα, Κεκοσμημένα Βιβλία, έχουν εμφανιστεί από τα μέσα του 18ου αιώνα. Γενικά πρώτο τέτοιο έργο θεωρείται ότι ήταν το βιβλίο Songs of Innocence and of Experience που έγραψε, ζωγράφισε, τύπωσε, χρωμάτισε και έδεσε ο Γουίλιαμ Mπλέικ το 1795. Τον 19ο, και κυρίως στον 20ο αιώνα, η τέχνη αυτή γνώρισε μεγάλη άνθιση, ενώ άρχισε να αναγνωρίζεται ως αυτόνομο είδος τέχνης μόλις στη δεκαετία του 1970. Στις μετέπειτα δεκαετίες ιδρύθηκαν σχολές αφιερωμένες σε αυτό το είδος τέχνης και άρχισαν να οργανώνονται σχετικές βιβλιοθήκες και μουσειακές συλλογές. Συχνά τα Βιβλία Έργα Τέχνης παράγονται σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, ωστόσο πιο συχνή είναι η βιομηχανική παραγωγή. 

Βιβλία Έργα Τέχνης σε επαγγελματικούς χώρους. Παράδειγμα ιδιαίτερης διακόσμησης σε γραφεία με ισχυρή προσωπικότητα.
Βιβλία Έργα Τέχνης σε προσωπικούς χώρους. Παράδειγμα οικιακής συλλογής έργων τέχνης και αναμνηστικών.