Αναπαραγωγές - Μινωικές Τοιχογραφίες

ι νωπογραφίες είναι τα πιο εντυπωσιακά δείγματα της μινωικής τέχνης, που εύκολα μαγνητίζουν και κατακτούν κάθε ψυχή με την εκλεπτυσμένη τους κομψότητα και την εκθαμβωτική τους ομορφιά. Συνδυάζοντας τα ευρήματα της Κνωσού και της Θήρας μπορούμε να φανταστούμε το εντυπωσιακό περιβάλλον των μινωικών ανακτόρων. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι πολλές σκηνές με ανθρώπινες μορφές, αν όχι όλες, είχαν τελετουργική ή συμβολική σημασία, απεικονίζονται τελετές, εορτές ή δραστηριότητες στα προπαρασκευαστικά τους στάδια, ενώ σε μερικές περιπτώσεις απεικονίζονται θεότητες.

Αλλά πώς είναι δυνατόν να βλέπουμε σήμερα υπέροχες τοιχογραφίες που φτιάχτηκαν πριν από 3.600 χρόνια; Έχοντας παράδειγμα τη φύση, οι αρχαίοι τεχνίτες της εποχής του χαλκού ανέπτυξαν την τεχνική της ζωγραφικής πάνω σε φρεσκοφτιαγμένο κονίαμα. Τα χρώματα αναμειγνύονται με το υγρό κονίαμα και όταν ξεραθεί, γίνονται ένα σώμα με τον τοίχο, μέθοδος που εξασφαλίζει εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής. Η τεχνική αυτή ονομάζεται νωπογραφία, καθώς η ζωγραφική γίνεται πάνω σε νωπό επίχρισμα και γνώρισε μεγάλη άνθηση στην Κλασική Αρχαιότητα, στην Ελληνιστική Περίοδο και στη Ρωμαϊκή και Βυζαντινή εποχή. Από την Αναγέννηση και μετά κυριαρχεί και γίνεται πασίγνωστη με το αντίστοιχο λατινικό όνομα fresco. 

Η Συλλογή Ρόδαξ – Minoan Murals περιέχει πέντε μοναδικές αναπαραγωγές έξοχων μινωικών νωπογραφιών, τριών από την Κνωσό και δύο από την Θήρα – Σαντορίνη, στην κορυφαία ποιότητα της οικογένειας
ArtReproductions™, με καλλιτεχνικές εκτυπώσεις υπερυψηλής ανάλυσης σε βαρύ καλλιτεχνικό χαρτί. 

Η Συλλογή Ρόδαξ – Minoan Murals περιέχει πέντε μοναδικές αναπαραγωγές έξοχων μινωικών νωπογραφιών, στην κορυφαία ποιότητα της οικογένειας ArtReproductions™, με καλλιτεχνικές εκτυπώσεις υπερυψηλής ανάλυσης σε βαρύ καλλιτεχνικό χαρτί.