Οι Αγιογραφίες Ρόδαξ

πό τα πρώτα της χρόνια, η Ορθόδοξη Χριστιανική Τέχνη στηρίχτηκε στέρεα στην ελληνορωμαϊκή παράδοση, ωστόσο απορρίπτει το κλασικό ιδανικό του ρεαλισμού και προχωρεί στη σφαίρα της πνευματικότητας. Οι μορφές είναι υπερβατικές, πέρα από τα εγκόσμια, και η φυσική ομορφιά αντικαθίσταται από την αναζήτηση της αρετής, της πίστης και της αγιότητας. Ίσως γι’ αυτό η εκλεπτυσμένη ομορφιά τους αιχμαλωτίζε και κατακλύζει με συναισθήματα όλες τις ψυχές.


Eπιζητώντας την αναπαραγωγή της πνευματικότητας και της καλλιτεχνικής αξίας των Ορθόδοξων Εικόνων με μέγιστο σεβασμό και πιστότητα, η ομάδα επιστημόνων, καλλιτεχνών και εκδοτών της Φιλοσοφικής Εταιρείας προχώρησε στη δημιουργία μιας σειράς πρωτοκόλλων κατασκευής αντιγράφων ιστορικών αντικειμένων που ονομάστηκαν Exact Replicas™. Κοινός τόπος σε όλα τα πρωτόκολλα είναι η χρήση της τελευταίας τεχνολογίας σε κάθε τομέα και η παραγωγή με μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον.
 
H διαδικασία ξεκινά με σάρωση υψηλής ευκρίνειας του έργου, το οποίο, στη συνέχεια εκτυπώνεται ψηφιακά απ’ ευθείας πάνω στο υπόστρωμα του ξύλου (και όχι σε χαρτί), με εξαιρετική σταθερότητα και αντοχή στο χρόνο και σε δύσκολες περιβαλλοντολογικές συνθήκες. Κατά την εκτύπωση απ’ ευθείας στο ξύλο, με μέγιστη γκάμα χρωμάτων, τα υψηλής ποιότητας μελάνια εκτίθενται σε ακτινοβολία UV, που δημιουργεί άμεσα πολυμερισμό και ενσωμάτωσή τους στο υπόστρωμα, με αποτέλεσμα εικόνες με πολύ μεγαλύτερη αξιοπιστία από εικόνες τυπωμένες σε χαρτί που επικολλάται στο ξύλο - αρκεί να σκεφτούμε ότι ένα απλό γρατζούνισμα μπορεί να σκίσει το χαρτί, ενώ το χαρτί έχει ελάχιστη αντοχή στο νερό και στο φώς του ήλιου. Το χρυσό και ασημί παράγονται με σύγχρονες μηχανές θερμικής επένδυσης με φιλμ χρυσοτυπίας και ασημοτυπίας και απ’ ευθείας πάνω στο ξύλο. Το συνολικό αποτέλεσμα έχει μέγιστη αντοχή και μακροζωία που εύκολα ξεπερνά τις χειροποίητες εικόνες.

Μια εξαιρετική προσφορά της οικογένειας Ρόδαξ είναι οι Αγιογραφίες Silver Exact Replicas™. Σε αυτές το παραδοσιακό υπέροχο ζωγραφικό θέμα περιστοιχίζεται από ασημένιο πλαίσιο (960º), χαραγμένο στο χέρι, που συνδυάζει το φυσικό χρώμα του ασημιού με επίχρυσες περιοχές. Οι αγιογραφίες της Συλλογής Ρόδαξ προσφέρουν ένα μοναδικό συνδυασμό της ζωγραφικής και χαρακτικής τέχνης, που αναδεικνύει την υπέρτατη ομορφιά της ορθόδοξης τέχνης, στην καλύτερη δυνατή ποιότητα.

Οι εξαιρετικής ποιότητες Εικόνες
Silver Exact Replicas™ μπορούν να κοσμήσουν κάθε είδους προσωπικό και επαγγελματικό περιβάλλον.
Οι εξαιρετικής ποιότητες Εικόνες
Exact Replicas™ μπορούν να κοσμήσουν κάθε είδους προσωπικό και επαγγελματικό περιβάλλον.